“YÖRÜK ALİ PAŞA’NIN MAĞDURİYETİNE BİR AN ÖNCE SON VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Tuğgeneral Ali AYDIN
Yörtürk Vakfı Genel Merkezi ve başkanı Mustafa Tombuloğlu ile Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu, Yörük Ali Paşa’nın (Tuğgeneral Ali AYDIN) mağduriyetinin giderilmesi ve tutukluluğunun bir an önce sonlandırılması için aşağıdaki metni kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görmüştür.
Yörük Ali Paşa, 2007-2009 yılları arasında Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı yapmıştır. Bu görev süresi içerisinde, daha önce olduğu gibi, her kesimi kucaklayıp halkın gururu ve halkın paşası olmuştur. Hayatını yüce Türk Milletine adayan Yörük Ali Paşa, Balyoz davasından tutuklanmıştır. Bu haksız tutuklamayı Yörtürk Vakfı ve üyelerimiz üzüntüyle karşılamışlardır.
Torosların Yörük çadırında doğan, Türkiye’nin en ulvi kurumu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde paşalığa kadar yükselen Tuğgeneral Ali AYDIN, bütün hayatını çok sevdiği kurumuna, devletine ve milletine adamıştır. Bu çizgisinden de hiç sapmamıştır.
Ali Paşamız 12 Eylül 1980 darbesinde de gözaltına alınıp 35 gün işkencede sorgulanmıştır. On iki Eylül mağduru olan Yörük Ali Paşa, her ne hikmetse, 28 Şubat sürecinde de inançlarından dolayı sorgulanmıştır.
Darbelerin mağduru olan Yörük Ali Paşa, hukukun ve milli iradenin üstünlüğüne yürekten inanmaktadır. Yüce Türk Milletine ve devletine yürekten bağlı bir paşamızdır. Hizmet ettiği her alanda bu yansıma görülebilir. Yörük Ali Paşa’nın bu isnat edilen suçlamalarla ilgisinin olmadığına yürekten inanmaktayız. Bütün kalbimizle Yörük Ali Paşa’nın yanındayız.
               Hukukun üstünlüğüne inancımızı koruyoruz. Yargılamanın bir an önce tamamlanarak haksız mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini ümit ediyor ve bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla sunarız.                                                                                                                                                                              
                                                                             26.02.2011    
                  Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi Yönetimi 

Yorumlar