Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden Yörük Türkmen Vakfı'na anlamlı ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ve beraberindeki şehit yakınları YÖRTÜRK Vakfı Başkanı Ali Aydın’ı ziyaret etti.

YÖRTÜRK Vakfı Başkanı Ali Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek açılımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydın, açılım çerçevesindeki gelişmelerin son dönemde şehrimizde bir infiale neden olduğunu belirtti ve bu infialin mutlaka hükümete yakın çevrelerce algılanması gerektiğini söyledi.
Aydın, “Pazar günü yapılacak olan “Türkiye Şehidi ile Buluşuyor” adı altındaki yürüyüşte şehit yakınları ve gazilerimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Türkiye’de yaşanan olaylar Türk milletinin onurunu kırmıştır, zedelemiştir. Bu durumun derhal düzeltmesi lazım. Çünkü bu ülkede hepimiz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Hükümetten de bunu bekliyoruz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz ise şehit aileleri ve gazileri kimsenin üzmeye hakkının olmadığını söyledi.
Yavuz, “Bazı şer güçlere karşı dimdik ayakta durduğumuzu her zaman ispatladık. Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Kandil’den ve Mahmur kampından gelen bir grup çapulcunun davul zurna ile karşılanması gaziler ve şehit ailelerini üzmüştür. Bizde buna gerekli tepkimizi gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti bir grup çapulcuya yenilmez, yenilmeyecektir. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman göstereceğiz. Şehit ailesini ve gazileri kimsenin üzmeye hakkı yok” diye konuştu.

Yorumlar