YÖRTÜRK’TEN TÜRKMENİSTANLI ÖĞRENCİLERE KUTLAMA YEMEĞİ

Yörük Türkmen Vakfı tarafından Erciyes Üniversitesi’ndeki Türkmenistanlı öğrencilere vakıf binasında yemek verildi.

Kısa adı YÖRTÜRK olan Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Ali Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri Türkmenistan’ın bağımsızlığının 18. yıldönümünü nedeniyle Erciyes Üniversitesi’nde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencileri vakıf binasında ağırladı.

YÖRTÜRK Vakıf binası içinde bulunan Yörük Türkmen evinde, Kayseri’de bulunan 70 Türkmenistanlı öğrenciye yemek verildi. Yemekte Türkmenistan’a has etli pilav ikram edildi. Sponsorluğunu Yörtürk Vakfı üstlendiği yemekte, frograma Erciyes Üniversitesi’nden Türk Dünyası Akrabaları topluluğu öğrencileri Başkanı, Maratga Gaipo, YÖRTÜRK Başkanı Ali Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri, Topluluğun Danışman hocası Celil Aslan ve Türkmenistanlı 70 öğrenci katıldı.
Yemekte konuşan YÖRTÜRK Başkanı Ali Aydın kendilerinin Yörük Türkmenleri ile öz kardeş olduklarını ve Türkmenistan’ın bağımsızlık yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Aydın: “Bizler Yörük Türkmenleri ile öz kardeşiz. Türkmenistan’ın bağımsızlık yıldönümü bizim içinde ayrı bir önem taşımaktadır. Kayseri ve Türkiye’yi tanımak adına her zaman siz Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Yörtürk vakfı siyasetten uzak bir kurumdur. Türkçe konuşan herkes vakfın doğal üyesidir. Bu sebeple boş zamanlarda vakfa gelebilir ve her türlü etkinliklerimize katılabilirsiniz. . Her ayın son perşembesinde vakıf binasında düzenlenen söyleşiye bekliyoruz.” Dedi. Daha sonra söz alan Topluluğun Danışman hocası Celal Aslan’da katkılarından dolayı YÖRTÜRK Başkanı Ali Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yorumlar