YÖRTÜRK VAKFI SOHBET TOPLANTISI


Yörtürk vakfı tarafından düzenlenen sohbet toplantıları sürüyor. Toplantının bu ayki konuğu Erciyes Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi ulusalararası ilişkiler bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nejat Doğan’dı.
Yörtürk vakfında düzenlenen programa vakıf üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı… Yörtürk Vakfı Başkanı Ali Aydın, toplantı öncesi kısa bir konuşma yaparak programa gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.
Erciyes Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler fakültesi ulusalararası ilişkiler bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nejat Doğan’da sohbet toplantısında Türkiye’nin komşuları ile ilişkilerini anlattı.
Doğan, Türkiye konum itibariyle özel bir yerde yer aldığı için bir çok ülkeyle sınır komşusudur. Ve bu ülkelerde ister istemez bir çok konuda ilişkilerde bulunmuş ve bulunmaya da devam ediyor. Bu ilişkilerde Türkiye’nin tarihi süreci çok önemlidir. Çünkü bu ülkeler daha önce topraklarıydı. o yüzden bu ülkede yaşayan insanlarla dini, kültürel, tarihi bir çok yönden bağımız vardır. o yüzden bu ülkelerle kopamıyoruz ve oralarda olan biten olaylara kayıtsız kalamıyoruz dedi.

Yorumlar