Başkanımız Ali AYDIN Bey'in Akkışla Yoğurt Festivalinde yaptığı konuşmanın tam metni

(Selamlama)
Biz Türkler, yani Oğuzlar, bildiğiniz Yörük Türkmenler, Kuzugüdenli Türkmenleri; Orta Asya'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkanlara, Avrupa'ya kök salmış asil bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız.
Biz diyoruz ki, Yörük ve Türkmenler, yurdunun dağını taşını, kurdunu kuşunu sever de hiç insanını ayrı tutar mı? Anadolu hümanizminin filizleriyiz biz.Hoca Ahmet Yesevi'den, Anadolu'da Mevlana'dan, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Yunus'tan, Toroslarda Dadaloğlu'ndan, Karacaoğlan'dan geliyoruz bizler.
Saygıdeğer Akkışlalılar!
Mustafa Kemal Atatürk diyor ki:
"Gidip Toros  dağlarına bir bakınız.
Eğer orada bir tek YÖRÜK çadırı görürseniz
Ve çadırda bir duman tütüyorsa
Şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada
Hiçbir kuvvet asla bizi yenemez."
İşte bizler ilhamı buradan alıyoruz. Bu büyük millet, kendine olan özgüveniyle sadece düne değil geleceğe bakmalı. Köyün en güzel kızına aşık bir gencin başına ne gelirse işte bu güzelim Anadolu'da yaşayan Türk Milletinin başına da onlar geliyor. İnançlı olmalıyız, güçlü olmalıyız, eğitimde, sağlıkta, ekonomik alanda kalkınmalıyız.
Anadolu'da yaşayan Yörük Türkmenlerin önce develeri yok oldu. Sonra, keçileri yok oldu. Şimdi görüyoruz ki gün be gün koyunları azalıyor, yok oluyor. Size soruyorum. Koyunlar da yok olursa kurbanı nasıl bulacaksınız? İthal et gibi sonunda ithal kurban mı keseceğiz? Orta Anadolu'nun koyun deposu olan Akkışla, Gömürgen ve çevresinde acilen hayvancılıkla ilgili kapsamlı tedbirler alınmalı; beslenme, barınma, üreme ve pazarlama ile ilgili sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır.
Kuzularımız telef oluyor, koyunlarımızın mera ve yayla sorunları çıktı. Bunlarla ilgili yöre insanları ve idaredeki yetkililerin bir araya gelerek köklü çözüm üretmelerini bekliyoruz.
Burada, gerek kuzularımızın telef olmasında, gerekse yayla ve mera sorunlarımızın çözümünde, bizlere yardımcı olan başta Kayseri Valimiz Mevlüt Bilici'ye, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Tarım İl Müdürümüze, İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum.
Yörük ve Türkmenlerin "ağartı" dediğimiz sütümüz, yoğurdumuz, peynirimiz, bizim yufkamızın katığıdır. Bizler bununla büyüdük.Bu değerlerimizi kaybetmeyelim.
Sayın Hemşehrilerim!
Bu festivali düzenleyen, başta emeği geçen tüm Akkışlalı hemşehrilerim olmak üzere, Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Kültür Müdürlüğümüze ve İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Nice Yoğurt Festivalinde buluşmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Ali AYDIN
Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı

Yorumlar