TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİ CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADILAR

Türk Dünyasına ve akraba topluluklara mensup öğrenciler, Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümünde Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesinde bir araya geldiler. 
Pakistan’dan Awaius Idrees, Kırgızistan’dan Ulukbek Azimzhanov ve Aiym Kydyroya, Ahıska Türklerinden Şamil Yussupov, Gürcistan’dan Tsezar Katamadze, Moğolistan’dan Batsaikhan Baatar ve Alma Zultai, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden İsmail Sezgin, Afganistan’dan Özbek Türkü Abdulsabur Mahmudoğlu, Tanzanya’dan Iddi Kassim Mkopi, Kazakistan’dan Nurulla Abdilkarimov, Kırım Türklerinden Ali Uzunumer ile Azerbaycan’dan Orhan Ganbarov, Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesinde şube başkanı Ali AYDIN ve yönetim kurulu üyelerinin misafiri oldular. Özellikle son günlerde terör olayları sonucu kaybettiğimiz askerlerimizden “şehitlerimiz” diye bahseden Türk Dünyası ve akraba topluluklarına mensup gençler, Van ve Erciş’te meydana gelen depremle ilgili olarak da baş sağlığı ve acil şifa dileklerini ilettiler.

Cumhuriyet Bayramının 88. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti hakkında en güzel dileklerini ifade eden gençler, Kayseri Şubesinde hep birlikte yemek yediler ve ikramlardan tattılar.
Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali AYDIN ise Türk Dünyası gençlerine YÖRTÜRK Vakfını tanıttı ve Yörük- Türkmen kavramlarının önemine dikkat çekti.
Türkiye’deki terör olaylarını lanetleyen Başkan Ali AYDIN, Van Depremi ile Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bütün dünyaya gösterdiğini ifade etti.
Türk Dünyası ve akraba topluluklarına mensup öğrencilerinin burada eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinde önemli görevler üstlendiklerine değinen Başkan Ali AYDIN, içlerinde parlamenter seviyesine yükselenlerin olduğunu belirtti . Bu durumdan mutluluk duyduklarını ifade eden Ali AYDIN, burada okuyan her bir öğrenci bir gönül köprüsü kurmaktadır dedi.
Toplantıda söz alan Araştırmacı-Yazar S.Burhanettin AKBAŞ, ortak dil konusuna değindi ve Türkiye Türkçesinin Türk Dünyasının ortak dili olmak noktasında önemli mesafeler aldığını belirtti. Türk Dünyasında Rusçanın ortak dil gibi kabul edilmesini eleştiren Akbaş, Türkiye’deki gençleri ise Çağatay Dilleri olan Kazakça, Uygurca, Kırgızca, Türkmence ve Özbekçeden birini öğrenmeye davet ediyorum dedi. Bu dillerden birini öğrenen kişinin diğerlerini de çok rahat anladığını belirten Akbaş, ışık doğudan yükselir sözünü hatırlatarak Türkiye’nin ve Türk Dünyasının birlikte yükseleceğini ifade etti.

Yorumlar